Medovník Abychom neměli pořád vše jen o těhotenství, rozhodla jsem se vám přidat i nějaké recepty, které ráda doma dělám. Medovník jsem tentokrát dělala poprvé a musím říct, že mi ho všichni pochválili. Proto bych vám chtěla předat tento recept. Není to úplně jednoduchý dezert, ale stojí za to, protože je velmi chutný. Tak přeji hodně štěstí, ať se povede, aspoň tak jako mě. A teď hurá do toho! 😊 Co budeme potřebovat: 250g Hery 3 vejce 3 lžíce tmavého medu (já dávala světlýř) 300g krupicového cukru 400g hladké mouky 1 lžička jedlé sody hrst vlašských ořechů na ozdobu 1 konzerva karamelového Salka 300g másla Postup: Připravíme vodní lázeň. Do kastrolu nalijeme vodu a na to ohnivzdornou misku tak, aby se nedotýkala hladiny vody. Vodu přivedeme k varu.Troubu řozehřejeme na 170° (horkovzdušnou na 150°) Do misky vložíme Heru a necháme rozpustit. Dále do ní rozklepneme vajíčko a postupně přidáváme med, cukr, mouku a jedlou sodu. Vše mícháme vařečkou přibli...
Komentáře
Okomentovat