Přeskočit na hlavní obsah

Medovník

Abychom neměli pořád vše jen o těhotenství, rozhodla jsem se vám přidat i nějaké recepty, které ráda doma dělám. Medovník jsem tentokrát dělala poprvé a musím říct, že mi ho všichni pochválili. Proto bych vám chtěla předat tento recept. Není to úplně jednoduchý dezert, ale stojí za to, protože je velmi chutný. Tak přeji hodně štěstí, ať se povede, aspoň tak jako mě. A teď hurá do toho! 😊
Co budeme potřebovat:
  • 250g Hery
  • 3 vejce
  • 3 lžíce tmavého medu (já dávala světlýř)
  • 300g krupicového cukru
  • 400g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • hrst vlašských ořechů na ozdobu
  • 1 konzerva karamelového Salka
  • 300g másla
Postup: 
  • Připravíme vodní lázeň. Do kastrolu nalijeme vodu a na to ohnivzdornou misku tak, aby se nedotýkala hladiny vody. Vodu přivedeme k varu.Troubu řozehřejeme na 170° (horkovzdušnou na 150°) Do misky vložíme Heru a necháme rozpustit. Dále do ní rozklepneme vajíčko a postupně přidáváme med, cukr, mouku a jedlou sodu.
  • Vše mícháme vařečkou přibližně 10 minut, dokud těsto není zlatavé. Jelikož nejsem tak vytrénovaná, použila jsem elektrický mixér s hnětacími metličkami (pozor na metly, měly by být hnětací, ne šlehací, na ty se těsto velmi lepí). Hotové těsto rozdělíme přibližně na 6 dílů. Pozor dělá se to velmi špatně, protože se těsto dost lepí.
  • Na plech dáme pečící papír, na který si přiložíme dortovou formu  (podle toho, čím budeme upečené pláty vykrajovat). Přibližně víme kolik místa nám forma zabírá na pečícím papíře. Na ten rozprostřeme gumovou stěrkou co nejtenčí těsto. To pak šoupneme do trouby a pečeme dozlatova, 7-10 minut. Totéž udělme i s ostatními.
  • Upečené placky okrájíme podle dortové formy. Okraje nevyhazujte, budou se ještě hodit.
  • Nyní uděláme krém. Nejprve vyšleháme máslo do krásně skoro až bílé pěny a postupně, pomalu přidáváme Salko.
  • Nakonec připravíme posypku z okrájených kousků těsta. Ty vložíme do mísy a prsty je na jemno rozdrobíme a přimícháme k nim nadrobno nasekané ořechy.
  • Sestavíme dort. Pomocí kulatého nože rozetřeme krém na první plát. Přiklopme další plackou, kterou opět namažme máslovým krémem. To děláme u všech šesti dílů. Na závěr potřeme celý dort včetně boků krémem a poprášíme připravenou posypkou.
  • Dort je dobré nechat aspoň do druhého dne odležet. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kdo je Normal Mama? Anita Tato stránka je pro všechny, které zajímá trošku z těhotenství, mateřství a života na mateřské. Zde vám můžu ukázat, co mám ráda, co mě baví a co běžně doma dělám. Je to můj způsob jak se vypovídat a také možnost jak se doma úplně nezbláznit .😃 Tak a teď abych vám popsala trochu i sebe. Jmenuji je Anita, je mi 22let a každým dnem už čekáme přírůstek do rodiny. Jelikož momentálně nevím co s časem, rozhodla jsem se založit blog.Kromě té největší lásky kterou teď očekávám, mám ještě jednoho miláčka, a tím je bílý mops jménem Barny.💗 Doufám, že vás nebudu nudit a budu vás třeba i inspirovat 😘 Na instagramu me najdete jako Annie Rosendorfová❤️
Jak se připravit na porod a jak vybrat tu správnou porodnici? Pro spousty z nás je jedna z nejdůležitějších věcí v těhotenství výběr té správné porodnice. Není se čemu divit, chceme přeci, aby o nás i o naše malé bylo co nejlépe pečováno a postaráno. Každá z nás, by si předem měla rozmyslet, co je pro ni důležité během porodu a po porodu, pro co se chce rozhodnout a co bude preferovat. Pojďme se společně podívat na to, nad čím přemýšlet a co si před výběrem ujasnit. Kdy poznáte, že rodíte Drtivá většina z nás pozná, kdy rodí, a proto co nejdříve vyráží do porodnice, kde proběhne příjem k porodu. V každé porodnici by vás měl lékař vnitřně vyšetřit a udělat ultrazvuk, kde zjišťuje, zda je miminko v pořádku. Kontroluje se srdíčko, možné kontrakce a otevření porodních cest. Poté se rozhodne, zda pojedete zpět domů, půjdete rovnou na sál rodit, nebo zda vás přesunou na oddělení šestinedělí a do porodu si počkáte v nemocnici. Zůstanete-li v porodnici, je nutné vyřešit u...